Szimulátoros információk kezdőknek

Üdv a szimversenyzes.hu-n!

Pár szó magamról: Mammel Erik vagyok és egy ideje rákattantam magam is a szimulátorversenyzésre, már ami az autóversenyeket illeti. Végignéztem elég sok ezzel foglalkozó oldalt és végül is megtaláltam minden információt, ami érdekelt kezdőként – csak nem egy helyen. Így lassanként megérlelődött egy olyan oldal indításának a gondolata, ami átfogóan ad információkat a szimulátoros autóversenyek iránt érdeklődőknek.

Az oldal célja – Minden, az autós szimulátorversenyzéssel és versenyekkel kapcsolatos információ, vagy legalábbis azok elérhetőségének egy helyen történő közreadása. Ugyanígy a különböző magyar online bajnokságok és versenyek áttekinthető prezentálása. Ez utóbbiban a versenyek és bajnokságok szervezői nagy segítséget tudnak nyújtani, de talán ez az ő érdekük is, hogy minél többen versenyezzenek az általuk szervezett ligákban és futamokon.

Fogok írni egy-egy rövid bemutatást minden szimulátorprogramhoz, amit gyakran használnak a játékosok, illetve mellékelek hasznos linkeket az adott játékokhoz, azoknak szentelt fórumokhoz. A technikai nyalánkságokat is szeretném érinteni, legalábbis , ami az otthoni szimulátorozáshoz hasznos lehet és nem kell hozzá a Rockefeller-család leszármazottjának lennie. Természetesen hatalmas a választék a hardverekből, a laptopra dugott kormánytól a direkt erre a célra épített játszószobáig bezárólag, lásd a képet alább 🙂

Szimulátor autóversenyzés

Természetesen igyekszem minél több “tananyagot” és hasznos cikket is összeszedni, hogy akik még csak ismerkednek a szimulátoros versenyzéssel, minél előbb és jobban fel tudjanak készülni. A magam tapasztalatából kiindulva, ez nem egy pár napos folyamat, sok kitartást igényel. Viszont ettől más, mint más “arcade” online autóversenyek, ahol pár perces futamokon és néha infantilis, éretlen “versenyzőkkel” lehet indulni, akik lezúzzák a mezőny egy részét, mert többre nem képesek… A szimulátoros bajnokságokban ez nem jellemző, büntetik az inkorrekt viselkedést, ahogy valódi autóversenyeken is. Többek közt ezért is szimuláció, a cél a valósághoz minél közelebbi élmény!

Ajánlok néhány magyar ligát, zárójelben feltüntetve, hogy milyen játékokkal szerveznek bajnokságokat:

GTR Masters – szimulátor bajnokságok (Assetto Corsa, Raceroom)

iRacers – magyar iRacing versenyek (iRacing)

Sim Race Series – online versenyzés (Assetto Corsa, Dirt Rally)

VSR – virtuális szimulátor versenyzés (Race 07, Asetto Corsa, Dirt Rally)

Természetesen minden más, általam meg nem lelt szervező jelentkezésének örülök és szívesen helyt adok az általatok szervezett futamoknak és bajnokságoknak a naptárban, hogy a szimulátor versenyzés iránt érdeklődők a lehető legteljesebb választékból mazsolázhassanak. Ha te is szervezel és ajánlanád saját versenyeidet, írj nekem!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × kettő =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..