Szimulátor autóverseny videók

rFactor2 – Chevrolet Cruze-okkal Malaysia-ban (Sepang)

Jobb későn, mint soha. Ez pontosan illik arra, hogy csak most próbáltam ki az rFactor2 programot, ami pedig a szimulátorozás egyik “ősének”, az rFactornak a továbbfejlesztett változata. Első ránézésre csalódtam, mert a grafika nincs a Raceroom, az Assetto Corsa vagy más új generációs szimulátorok szintjén. Aztán mások véleményére hagyatkozva kicsit jobban kipróbáltam és beszippantott. A fizikája remek, az autó érezhetően csúszik, eközben megfogható, és az egésznek a feeling-je egyszerűen magával ragad. Úgy működik, ahogy kell, az AI-versenyzők nagyon korrektül küzdenek, nem tolnak le a pályáról (legalábbis 25%-os agressziószint mellett nem tapasztaltam) és az egész nagyon jól személyre szabható.

Első versenyemet egy BTCC-s Chevrolet Cruze kikapcsolt, virtuális kormánya mögött futottam a Malaysia-i Sepang versenypályán, amit a Formula-1 versenyekről ismerhetünk. A kvalifikációt direkt kihagytam, hogy tudjam tesztelni a mezőnyben előrejutás lehetőségeit (AI erősség 100%-ra állítva). Így a 10. helyről rajtolva végül a 4. helyen értem be, egyszer a kavicságyat is megkóstolva. Volt alkalmam többet előzni, egyszer elég erőszakosan is, egy kicsit a másikon fordulva el, bosszúból, mert előtte kiforgatott 🙂 Ami még nagyon tetszett benne, hogy az ütközéseket remekül kezeli. Nincsenek meglepő lepattanások másokról, szinte érezzük, hogy inkább horpad a kasztni. Mindent összevetve nagyon megéri a per pillanat 15 euro-s kiadást!

Az rFactor 2 szimulátor programot innen tudjátok letölteni: Steam – rFactor 2 letöltés

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..