rFactor2 – Renault Clio Cup és zűrzavaros verseny Rockingham-ben

rFactor2 - Rockingham - pályatérképSzerettem volna egy ú pályát kipróbálni az rfactor2-ben és Rockingham-re esett a választás. Mivel a pálya egyik fele igencsak kanyargós és szűk, a kis Reanult Clio-t választottam tesztalanynak hozzá. A másik fele viszont egy oválpálya része, szóval padlógáz és döntött. Kicsit a Daytona Road Course-ra emlékeztet.
Gördülőrajtos indulás volt, aztán az utolsó helyről másfél körön át furakodás, tolakodás és előzgetés egy tömeges kicsúszásig, ami a mezőny elejében történt. Emiatt 5 körön át egész pályás sárga zászló volt érvényben. Vonatozás szép sorban, végül az utolsó három körre eleresztették a mezőnyt. Nem is értem miért, az előttem lévő AI-k mintha megbutultak volna, egymással ütközgettek (egy kicsit engem is leterelt egyikük a pályáról), simán elmentem nekik, aztán vagy 10 másodperces előnnyel nyertem, pedig 100% erősségűre voltak állítva 60% agresszióval. Ennél gyorsabbnak kellett volna lenniük.
Ami viszont fenomenális, az a versenyhelyzetek nagyon jó szimulálása. Persze tök unalmas 5 körön át formációt tartva körözgetni, de ez élőben is így van. Ha bosszantó is, sokkal jobban megkóstoltat minket a valódi versenyzéssel, mint bármely más autóverseny szimulátor, ahol nem baj, hogy hányan törik össze egymást és/vagy csúsznak ki, a verseny megy tovább, mintha nem történt volna semmi…

Az rFactor 2 szimulátor programot innen tudjátok letölteni: Steam – rFactor 2 letöltés