Tesztkörök, új tartalmak bemutatása

Raceroom -WTCR latin lover teszt – Alfa Romeo Giulietta és Seat Cupra TCR

A hamarosan induló MWTCR bajnokság előtt kipróbálgatok minden TCR autót, második körbe a “latin lover” vasak kerültek, vagyis az Alfa Romeo Giulietta TCR és a Seat Cupra TCR. Két különböző karakter, hiába a hasonló mediterrán származás.

Az olaszok egyik kedvencével, az Alfa Romeo-val folytattam a Raceroom WTCR kínálatának kipróbálgatását. Mit is mondjak? Ez a kocsi igazi Alfa, azaz szeretni kell… Minden más WTCR kocsinál nehezebben beállíthatónak érzem, alap setup-al Imola-ban kész életveszély volt az első és a második kanyarkombináció. Nagyon be kell lőni az egyensúlyát, és aztán sem árt vele vigyázni a gyors kanyarokban, mert hajlamos rá, hogy a hátulja megpróbáljon előzni. Extrém értékekre vettem a beállításokat néhol. Aki ezt megszokja, netán szereti, az már elboldogul ezzel a primadonnával.
Alfa Romeo Giulietta TCR setup – klikk ide!

A Seat Leon Cupra TCR a Raceroom verziójában is hasonlít az Assetto Corsa féle mod-hoz. Nagyon stabil és barátságos, már a bázis setup-al is. Tulajdonképpen nem is nagyon kell hozzányúlni, maximum kicsit finomítottam rajta. A hangja sem rossz, és mivel a Zengős design is jól néz ki, valószínűleg népszerű lesz. Spanyol pálya híján a portugál Portimao-ban próbáltam ki és még a minden más kocsival necces dombtetőn lévő féktávos-jobbos is könnyedén abszolválható vele. Ha megcsúszik, akkor is könnyű megfogni, lásd a célegyenesre fordulásomat, amikor 5.-ben indult meg a hátulja a gyors jobbosban. Slágergyanús, kezdőknek kifejezetten ajánlott.
Seat Cupra TCR setup – klikk ide!

Az Raceroom-ot innen tudjátok letölteni: Steam – Raceroom letöltés (ingyen kipróbálható)