Raceroom – WTCR bevásárló kocsik teszt – Peugeot 308 és VW Golf GTI TCR

A hamarosan induló MWTCR bajnokság előtt kipróbálgatok minden TCR autót – a harmadik és egyben utolsó körben a kicsit nagyképűen “bevásárlókocsinak” skatulyázott Peugeot 308 és VW Golf került sorra. Ismét két eltérő egyéniség, de a szubjektív vélemény dönthet, ha valaki közülük szeretne választani. A hetedik kocsi, vagyis per pillanat inkább a nulladik az Audi A3-as volt, erről legelőször egy verseny kapcsán már írtam és annak a setup-ját is megosztottam.

A franciák TCR kocsiját hazai pályájukon, a Paul Ricard-on próbáltam ki. Alapból egy meglehetősen kezes és sallangmentes jármű. Egyedül a hosszú egyenes utáni gyors jobbosban kellett vele vigyázni, de az elég nehéz kanyar amúgy is, eltalálni, hogy mi fér ott bele és mi van már tapadáshatár felett. Kellemes a hangja, nem volt ideges, barátságos jármű azoknak, akik nem akarnak a setup-olással hosszasan bíbelődni.
Peugeot 308 TCR setup – klikk ide!

A németek két gyártmánnyal is indulnak a WTCR sorozatban, az Audi A3-as mellett a VW Golf GTI TCR-t is sorompóba állították. A ritkábban használt Eurospeedway Lausitzring-re vittem ki egy gyors próbára és nem volt vele egyszerű dolgom. Az Alfa Romeo Giulietta mellett a mezőny másik hisztis típusa, talán a rövid tengelytávnak köszönhetően is. A hátulja nagyon szeret csúszkálni, mintha vonszolná maga után a kocsi a kanyarokban. Nem mondanám rosszindulatúnak, de olyan idegesítő mértékben csúszkál, amivel valószínűleg időt veszítünk. Valószínűleg kihívás lehet vele igazán gyorsan autózni.
VW Golf GTI TCR setup – klikk ide!

Az Raceroom-ot innen tudjátok letölteni: Steam – Raceroom letöltés (ingyen kipróbálható)